Zwarte markt Utrecht route

 

Er zijn verschillende manieren om bij de zwarte markt van Utrecht te komen. Zo kunt u bijvoorbeeld de bus pakken (lijn 102, 103 en 107), welke de route mogelijk maken. De markt heeft namelijk haar eigen bushalte. Verder is het makkelijk om de auto te pakken. Let wel: komt u via de A12 of de A27, dan is het het beste om de A2 richting Amsterdam te nemen en af te slaan bij de tunnel van Papendorp. Vanaf daar kunt u makkelijk de ANWB-borden volgen. Die geven “Utrechtse Bazaar” aan. Als u die volgt, komt u vanzelf bij de zwarte markt. Wilt u met de fiets gaan, ook dat is geen probleem. U kunt uw tweewieler gewoon kwijt in de nabijgelegen fietsenstalling. Parkeren op een van de 1250 autoparkeerplaatsen is gratis.

Wat neemt u mee?
Het is uiteraard altijd leuk om met iemand samen te gaan, maar ook uw hond is hartstikke welkom. Houd het beestje wel aangelijnd en zorg dat alle behoeftes buiten gedaan worden. Verder kunt u eten en drinken meenemen, maar er staan honderden kraampjes op de markt. Er is ongetwijfeld wel iets te koop dat u lekker vindt!
Over kopen gesproken, kopen kost natuurlijk geld. Bij de ingang is het mogelijk om te pinnen (entreekosten voor personen ouder dan twaalf zijn drie euro per persoon) en er is een pinkassa.

Zelf verkopen
De zwarte markt geeft mensen een kans om hun oude spullen te verkopen. Voor een stand met alleen tweedehands spullen gelden speciale prijzen. Dit is handig als u net uw zolder of kelder heeft opgeruimd en een heleboel spullen wilt wegdoen. Deze spullen moet u wel zelf meenemen. Let wel, de markt koopt niets op maar geeft u enkel de kans iets te verkopen. Als u geen stand heeft gereserveerd (dit kan via de website) dan heeft het geen zin om uw eigen spullen mee te nemen.